söndag 4 januari 2015

Vilken morgon... häst på rymmen!

På säker mark igen tycker Alma.

Knak och brak...

Och här har man gått ut...
Oj oj, vilken morgon. Började dagen i rekordfart då sambon var ute med Lady så hade svärfar ringt och sagt att grannen hittat Alma på vägen. Då var man snabbt pigg och uppe på benen. Vi började med att leta igenom hela hagen och vi hittade nog var hon smitit ut, ett träd hade fallit ner över trådarna vid vindskyddet och där har hon bara klivit över och gått ut. Diva har säkert tyckt att trädet var helläskigt så hon har stannat, SOM TUR, kvar i hagen. Eller så kanske hon rent ut sagt har ett förstånd?

Vi vaknade mitt i natten av att det smällde och brakade till, och Lady skällde och var arg, och vi trodde bara det var snö som föll av taket, men icke. Alma hade lilla gubben style, så hon hade varit upp på verandan och tittat in i både vardags och köksfönstret om vi inte skulle börja komma ut snart ?
Dessutom hade hon varit till grannens och varit och tittat in i kontorsfönstret, samt kollat om kafferumsdörren var uppe. Inte ska man vara dum inte, där kan det ju finnas en massa gott, vem tackar nej till bulle och en kaffekopp? Men eftersom det inte bjöds på något så passa hon på att lämna sitt visitkort framför dörren istället... (en skithop...)

Iallafall har hon yrat på lite på baksidan och sen gått iväg för att vinka alla balarna, varit som sagt till grannens för att sist och slutligen ställa sig under granen vid staket tillsammans med Diva som stod på andra sidan staketet under samma gran. Och ja, man kan bara säga att jag har haft tur för plogbilen har kommit om, och knappast sett att Alma stått under granen, och tur var nu det att inte hon blivit rädd och dundrat ut på vägen. Enda "skadan" som är skedd är att hennes ena öga är svullet och hon håller hela tiden det lite halvöppet, så vi ska se om det ger med sig eller så får farbror doktor komma ut och titta om det.

1 kommentar:

alia sa...

Voj usch vad läskigt.. tura tt int hon hadd fe na länger bort å att int na värrigare hadd händ...

Bloggarkiv