torsdag 9 oktober 2014

Grekland moment

Vi for över till Turkiet en dag för att träffa en vän till mig som bor i Turkiet, Bodrum. Dethär var då Maria Star som ni såg också i tidigare inlägget, och med denhär båten for vi över.

Plaststolar fastsatta med i golvet och bänkar.

Vi närmade oss Turkiets kustlinje efter ca. en timme på havet. I Bodrum var hettan extremare än på Kos, på Kos fläktade det hela tiden med vindar från havet medans Bodrum var med som att besöka en gryta.

Bodrum slottet, eller kanske mera en borg ? Den besökte vi inte men fick ju ett relativt bra foto av det i helhet iallafall till havs.


När vi väntade på min vän så fick vi syn på ett stort tåg som kom förbi cafét var vi satt och väntade på henne. Tåget hade med sig en skottkärra med vatten, levande musik, klappande och hurrande människor samt en KAMEL.Det visade sig att kamelen var en del av inför ett traditionellt bröllop som bringande lycka.

Såhär vacker var kamelen som snällt stod och väntade medan turister kom fram och klappade så snabbt de bara kunde.
Vackra båtar fanns också att ses vid Bodrum hamnen.

Fick lite Pirates of Carribean feeling när jag såg denna båt. Enda som saknades var Jack Sparrow


 

Jag kan rekommendera att besök till Bodrum för den som ville shoppa billigt och med en massa piratkopior. Men försäljarna kan vara snäppet irriterande då de är efterhängsla och inte vill ge sig, men pruta pruta!
Det är passkontroll både på Kos och i Bodrum sen när man väl boardar och väsk koll på Turkiska sidan. De stämplar in och ut dig i Turkiet på boarding kortet, så det ska man inte slarva bort.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv