fredag 26 september 2014

Grekland moment

Nu backar jag tillbaka till resan från Grekland, Kos. Jag ska börja fixa inlägg om själva resan med jämna mellanrum, och här kommer det första. Om vårat hotell.
Dethär var vår uteterass, en rejält stor en med två stolar då det var ett tvåpersoners rum.
Vi bodde på marknivå och det var minsann lyx. Här är mamma och pappa på besök andra dagen vi var där.
Vi såg rum som var precis bredvid köksingången, och vi blev bekanta med de som hade rummet och de sa att varje morgon vaknade de halv sju, då kom köksperonalen och började koka och fixa, vilket var störande. Och sen en gång i veckan kom tydligen en lastbil som hade massor med rena sängkläder och handdukar. Det var verkligen ett katastrofrum som de hade, dessutom var de framför restaurangen så alla som var vid restaurangen såg ju rakt in i deras rum, så det var verkligen DÅLIGT planerat av de som byggt.

Utanför vår terass såg vi detta lite till vänster, vackra palmer, och sen till höger var poolen, så det var riktigt bra läge vi hade!

En morgonvy från lobbyn, till höger är poolbaren och en liten grill, och sen till vänster ner för trapporna är restaurangen, där serverades morgon, lunch och middag.

Lobbyn, riktigt snyggt måste jag säga!

Vårat rum dagen före vi åkte hem, därav är kaoset mindre. Det såg ut som en bomb skulle ha slagit ner mestadels i vårat rum.

Så nu har ni sett lite va hotellet och funderat säkert, är detta ett bra hotell att välja om man vill åka till Kos. Njaa, själva hotellet är verkligen toppen. De har bra service, superbra personal, och hotellet kändes riktigt fräscht och snyggt. MEN det var ju all inclusive, och maten var verkligen inte bra. Morgonmål var helt ok, men resten var verkligen dåligt tillredd. Jag jämför med vår vecka i turkiet för två år sen, och där var det ju riktigt god mat, och det fanns ju massor att välja mellan. En kväll här i Grekland när jag gått och tittat vad jag skulle vilja äta hade jag några makroner dränkta i tomatsås, och makaroner kommer jag inte för att äta till Grekland.
Och hotellet ligger en bra bit från staden, och det finns bara lyxhotell och inga restauranger i närheten så jag rekommenderar att ta ett hotell närmare staden helt enkelt, där finns det ju massor att se också.


Kos kändes också väldigt tryggt, vi hade ju hyrt cyklar och det gick jättebra att cykla, även nattetid då det fanns upplyst cykelbana så tummen upp för det! Prisena är mycket billigare än Finland och vädret var behagligt, det blåste varenda dag så man kunde bra ligga i solen utan att svettas ihjäl.

Mera om våran Kos resa kommer det någon annan dag.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv